غيرانين عشان بيتقالي يا نمبر وان.. محمد رمضان عن واقعة منع صعايدة من دخول سينما: فيه مافيا مسؤولة عن السينمات
انتقد الفنان محمد رمضان غياب فيلمه الجديد أسد عن شاشات العرض في المناطق الحيوية المنفردة، موجهًا اتهامات لوجود شبكة تتحكم في خريطة التوزيع السينمائي بمصر، وذلك بعد واقعة منع الصعايدة من دخول سينما.
وقال محمد رمضان في فيديو عبر حسابه الرسمي بموقع فيسبوك: الناس اللي بتسأل ليه الصعايدة ممنوعة من الدخول السينما، الفيلم مش موجود في ولا سنيما منفردة في منطقة كبيرة اسمها مصر الجديدة مفيش في كل السينمات اللي فيها فيلم أسد اللي تابعة لقطاعات السينما، فيه مافيا مسؤولة عن السينما بيقول إيه نفتحله القاعة وإيه لأ، يمكن أكون أنا السبب، الغيرة، قابيل قتل هابيل بدافع الغيرة، بمشي في الشارع الناس بتنادي ليا بنمبر وان ومافيا، ودلوقتي أسد بس الصناع والناس ذمبهم إيه، ليه الفيلم ميكونش موجود، يمكن أكون أنا السبب، مش موجود في ولا سينما منفردة، ده وأنا في بداية حياتي عبده موتة كان موجود في كل السينمات.
فيلم أسد
يذكر أن فيلم أسد تدور أحداثه في مصر في القرن الـ19، ويتناول قصة أسد، العبد الذي يحمل روحا صلبة متمردة، ويركز هذا العمل الدرامي التاريخي على رحلة أسد بعد أن يُشعِل حبٌ ممنوع بينه وبين امرأة حرة شرارة المواجهة مع أسياده.
لكن عندما يُسلب من أسد أثمن ما يملك، يتحول التحدي الصامت إلى ثورة غاضبة، في صراع بطولي لا يضمن النجاة فيه لأحد، ومعركة أسد لن تحدد مصيره فقط، بل مصير العبودية في البلاد إلى الأبد.
ويشارك في بطولة الفيلم محمد رمضان، ورزان جمال، وعلي قاسم، وكامل الباشا، وإسلام مبارك، ومصطفى شحاتة، إلى جانب ظهور خاص لكل من ماجد الكدواني وأحمد داش، وهو من إخراج محمد دياب وتأليف شيرين دياب ومحمد دياب وخالد دياب، وموسيقى تصويرية لهشام نزيه.


