السبت 05 سبتمبر 2026
More forecasts: Wetter 4 wochen
رئيس التحرير
محمود المملوك
أخبار
حوادث
رياضة
فن
سياسة
اقتصاد
محافظات
محافظات

استجابة لـ القاهرة 24.. التضامن تفتح حساب تبرعات لعلاج صغيرين من ضمور العضلات دوشين

الأم وصغيريها
أخبار
الأم وصغيريها
الثلاثاء 18/أغسطس/2026 - 05:19 م

استجابت وزارة التضامن الاجتماعي، لاستغاثة أم عبر القاهرة 24، للحصول على موافقة لفتح حساب لجمع التبرعات لعلاج صغيريها، عمر ويونس، المصابين بمرض ضمور العضلات دوشين.

وفتحت وزارة التضامن الاجتماعي، الحساب بعد صدور قرار وزير التضامن الاجتماعي بالموافقة علي جمع التبرعات لصالح الحالة المذكورة خلال الفترة التي ينص عليها القرار.

وخلال ظهورها مع القاهرة 24، قالت هدير علاء، إن تكلفة العلاج تتجاوز إمكانات الأسرة، موضحة أن نجلها عمر يبلغ من العمر أربع سنوات ونصف، بينما يبلغ يونس عامين، مشيرة إلى أن تكلفة الحقنة العلاجية الواحدة تصل إلى 150 مليون جنيه، بما يعني أن علاج الصغيرين يحتاج إلى نحو 300 مليون جنيه.

وأشارت إلى أنها اكتشفت إصابة عمر بالمرض عندما كان يبلغ عامين ونصف، وبعدها خضع شقيقه يونس للفحوصات وهو في عامه الأول، لتؤكد النتائج إصابته بالمرض نفسه.

خطاب التضامن الاجتماعي
خطاب التضامن الاجتماعي
خطاب التضامن الاجتماعي
خطاب التضامن الاجتماعي

وأردفت الأم هدير علاء: ولادي الاتنين عندهم ضمور عضلات دوشين، وحياتنا تدمرت بعد ما عرفنا إنهم الاتنين مصابين، ومش عارفة أعمل إيه، عمر لسه صغير، لكن حالته بتتطور بسرعة، ومفيش قدامي أي حل، حتى إني أفتح حساب أجمع عليه تبرعات علشان أعالجهم مش عارفة أعمله، والحقنة الواحدة بـ 150 مليون جنيه، يعني الطفلين محتاجين 300 مليون جنيه، أجيبهم منين؟.

وواصلت: ولادي بيروحوا مني قدام عيني وأنا مش عارفة أعمل لهم حاجة، كل اللي بطلبه هو فتح حساب أقدر أجمع عليه تبرعات علشان أعالج عمر ويونس قبل ما يقعدوا على كرسي متحرك.

تابع مواقعنا