هنتخذ الإجراءات القانونية.. أسرة إيمان المصرية تتهم مذيعة شهيرة بتشويه سُمعة الراحلة بعد العثور على جثمانها| خاص
استغاثت أميرة محمد حسن شقيقة إيمان المصرية بعد العثور على جثمانها في ألمانيا واعتراف زوجها بإنهاء حياتها، بسبب قيام مذيعة شهيرة بـ تشويه سُمعة شقيقتها والحديث عنها بالسوء خلال برنامج إعلامي مصري شهير.
أسرة إيمان المصرية تتهم مذيعة شهيرة بتشويه سُمعة الراحلة
وقالت أميرة شقيقة إيمان في تصريحات خاصة لـ القاهرة 24: في مذيعة شهيرة بعتت لنا فريق العمل بتاعها وقال لنا إحنا عايزين نصوركم عند المقابر اللي هتدفن فيها إيمان، وأختك مظلومة واحنا عايزين نساعدكم، وبعد تصوير 5 أيام.. عند إذاعة الحلقة تفاجئت بـ ظهور المذيعة بـ كلام مُعاكس تمامًا، وبتتساءل عن سبب سفر أختي رغم معرفتها بـ تفاصيل زواجها وعلاقتها بـ أطفالها، وبتتهم أختي بأنها مُقصرة وكان المفروض تاخد عيالها بالغصب وترجع مصر.. إزاي وفي قانون ألماني بيحكم إحنا مش همج.
وأضافت شقيقة إيمان: لو كانت المذيعة قرأت وعرفت نصوص القوانين مكنتش قالت كدة على أختي، هي متعرفش حياة الناس البسيطة.. أختي إيمان كانت بتحارب عشان تنزل تعيش في بلادها مع ولادها وكانت بتدور على أي منفذ قانوني لكن معرفتش بسبب عنف زوجها، موجهة حديثها للمذيعة الشهيرة: كان نفسي تتعبي نفسك شوية وتجيبي معلومة صحيحة.
شقيقة إيمان: هاخد إجراء قانوني
وأوضحت أميرة، قيامها باتخاذ الإجراءات القانونية ضد القناة الإعلامية المسؤولة عن بث برنامج المذيعة الشهيرة، نظرًا لما تجاوزت به في حق إيمان وأطفالها، قائلة: هاخد إجراء قانوني لأن في حاجات كتير أوي حصلت غلط، وأنا هعمل كده عشان مفيش أي وسيلة إعلامية أو صحفية تانية تقول كلام لمجرد صناعة الترند.
وتابعت: فريق إعداد المذيعة أصر أنه يصورني عند المقابر اللي هتدفن فيها إيمان لما جثمانها يوصل، وأجبروني على التصوير هناك لمدة تزيد عن ساعة ونصف رغم صعوبة حالتي النفسية والعصبية بسبب وفاة أختي، بـ حجة أنهم يرغبون في تصوير مكان الدفن قبل وضع الجثمان، وأنا افتكرت إن دي حاجة في مصلحتي، لكن المذيعة غلطت في حق أختي.. حسبي الله ونعم الوكيل.
موعد وصول جثمان إيمان المصرية من ألمانيا بعد قتلها على زوجها
وفي وقت سابق، كشفت شقيقة الضحية في تصريحات خاصة لـ القاهرة 24، أن جثمان شقيقتها لم يصل حتى الآن، والسفارة المصرية أبلغتهم بتأخر وصول الجثمان بسبب استمرار التحقيقات والمعاينة، ولم يحدد موعد نهائي للوصول.
وأقيمت صلاة الغائب على روح إيمان في المركز الإسلامي في منطقة Freimann بمدينة ميونخ الألمانية، أمس الجمعة بعد صلاة الظهر مباشرة، وذلك في تمام الساعة 14:30، بحضور مفتوح للرجال والنساء.
فيما دعا المركز الإسلامي جميع أفراد الجالية من الرجال والنساء إلى المشاركة في صلاة الغائب والدعاء للفقيدة بالرحمة والمغفرة، سائلين الله أن يتغمدها بواسع رحمته، وأن يسكنها فسيح جناته، وأن يُلهم أهلها ومحبيها الصبر والسلوان.


