الجمعة 05 ديسمبر 2025
More forecasts: Wetter 4 wochen
رئيس التحرير
محمود المملوك
أخبار
حوادث
رياضة
فن
سياسة
اقتصاد
محافظات
محافظات

شرف عظيم إنك بتشتغل لبلدك.. أحد عمال المتحف المصري الكبير يكشف كواليس مشاركته في التجهيزات

عمال المتحف المصري
كايرو لايت
عمال المتحف المصري الكبير
الجمعة 31/أكتوبر/2025 - 06:23 م

تداول مستخدمو السوشيال ميديا، صورًا وفيديوهات ظهر فيها عمال المتحف المصري الكبير بعد الانتهاء من التجهيزات الأخيرة قبل افتتاحه غدًا السبت الموافق 1 نوفمبر 2025. 

أحد عمال المتحف المصري الكبير يكشف كواليس مشاركته في التجهيزات

وقال يوسف عطا الله أحد عمال المتحف المصري الكبير في تصريحات خاصة لـ القاهرة 24: فخور جدًا بمشاركتي في تشطيبات المتحف المصري الكبير، والتجهيزات الخاصة به، وفعلًا الحدث ده مميز لأقصى حد، وبالنسبالي إحساسي مختلف إني بشارك في حاجة لبلدي وهتفضل ذكرى جميلة في حياتي لأخر يوم في عمري. 

وتابع: طول فترة عملي بالمتحف المصري الكبير، كانت المعاملة أكثر من جيدة من المديرين، بجانب حفاظهم الشديد على أرواح العمال، وبالنسبالهم كان أمان العامل مننا أهم حاجة لأن المتحف نفسه ذو معايير أمان عالية جدًا، وبالتالي أصبحنا بنشتغل بكل جهد وحب عشان خاطر بلدنا وعلى أساس نقدم أحسن ما عندنا فداء مصر. 

وأضاف: ولادي وأحفادي بعد عمر طويل إن شاء الله هيفضلوا فاكرين إني شاركت في الحضارة حتى ولو بجزء بسيط والشرف ده هيفضل في حياتي لحد مااقابل وجه رب كريم، أنا ابن البلد دي وبحبها ودايمًا بحب أقدم أقصى ما عندي عشان خدمة بلدي.

افتتاح المتحف المصري  الكبير 2025

ويُعد المتحف المصري الكبير مشروعًا ضخمًا بدأ قبل أكثر من 30 عامًا، ليصبح اليوم الأكبر في العالم من نوعه، إذ يضم أكثر من 100 ألف قطعة أثرية، بينها المجموعة الكاملة لفرعون الذهب توت عنخ آمون. 

يوسف عطالله - عامل بالمتحف المصري الكبير 
يوسف عطالله - عامل بالمتحف المصري الكبير 
تابع مواقعنا