السبت 05 سبتمبر 2026
More forecasts: Wetter 4 wochen
رئيس التحرير
محمود المملوك
أخبار
حوادث
رياضة
فن
سياسة
اقتصاد
محافظات
محافظات

رامي نادر يكشف سبب ابتعاده عن الفن: اكتشفت إن ما عنديش CV.. وكان نفسي أبقى مصدر فخر لأهلي

رامي نادر
فن
رامي نادر
الأحد 19/يوليو/2026 - 02:58 م

كشف المؤلف والمخرج والممثل رامي نادر تفاصيل أزمته مع العمل في الوسط الفني، مؤكدًا أن اعتماده الكامل على الفن كان أكبر خطأ ارتكبه في حياته، موجهًا رسالة إلى الشباب الموهوبين بألا يسيروا على النهج ذاته، وأن يكون لديهم مصدر دخل آخر إلى جانب الفن.

وكتب رامي نادر، عبر حسابه على موقع فيس بوك: زي ما فيه قصص نجاح.. فيه قصص فشل، وأنا عايز الناس تستفيد من اللي حصلي، وما تعملوش زيّي حتى لو كنت واثق من موهبتك واجتهادك.

رامي نادر: كان نفسي أبقى مصدر فرح وفخر لأهلي

وأوضح أنه اكتشف عدم امتلاكه سيرة ذاتية تؤهله للعمل في أي مجال آخر، لأنه كرّس حياته بالكامل للعمل في التأليف والإخراج والتمثيل وتدريب ورش التمثيل، قائلًا: أنا خريج تجارة وآداب مسرح، لكن ما اشتغلتش غير في الفن، والنصيحة إنك ما تعتمدش عليه وحده، ولازم يبقى عندك شغل تاني تأمن بيه حياتك.

كما وجه رسالة بشأن طبيعة العلاقات داخل الوسط الفني، مؤكدًا أنه لا ينبغي التعويل على الوعود أو الصداقات، مضيفًا: ما فيش حاجة اسمها أصحاب أو عشم في الوسط الفني، وما تضحيش بنفسك أو شغلك علشان حد، واعتمد على نفسك وما تصدقش الوعود.

واختتم رامي نادر رسالته بكلمات مؤثرة، معربًا عن أسفه لعدم تحقيق ما كان يتمناه لأسرته، قائلًا: كان نفسي أبقى مصدر فرح وفخر لأهلي وابني، وبعتذر لهم عن الإحباط اللي عاشوه معايا، لكن هدور على شغل أعيش منه بعد الأربعين، ومش شايف إن ده عيب.

تابع مواقعنا