السبت 06 ديسمبر 2025
More forecasts: Wetter 4 wochen
رئيس التحرير
محمود المملوك
أخبار
حوادث
رياضة
فن
سياسة
اقتصاد
محافظات
محافظات

الدحيح في حلقته الجديدة عن مسلسل Friends: السبب الأكبر لحب الأجيال لفريندز فكرة الحنين للماضي والاشتياق لزمن التسعينات

 حلقة الدحيح
كايرو لايت
حلقة الدحيح
الخميس 14/أغسطس/2025 - 07:29 م

أثارت حلقة الدحيح الأخيرة عن مسلسل Friends، العديد من المشاعر المؤثرة في نفوس المصريين ومتابعي البرنامج من جميع أنحاء العالم، فقد ناقشت الحلقة حب مسلسل FRIENDS والسر وراء تعلق العديدين به بشكل لا يستطيع أن يفسره عقل.  

حلقة الدحيح عن مسلسل Friends 

 وقال أحمد الغندور مقدم الدحيح عن مسلسل FRIENDS: إن السبب الأكبر لحب الأجيال لفريندز، هو فكرة الحنين للماضي، والاشتياق لزمن التسعينات، وهو ما تقوم عليه فكرة المسلسل. 

وفي الوقت نفسه شارك حسام الدين السيد كاتب حلقة الدحيح منشورًا عبر حسابه الرسمي بفيسبوك: يوم تصوير لآخر حلقة من فريندز، وقف مُهندس الديكور جريج جراند وسط دموع فريق العمل اللي اشتغل 236 حلقة وقالهم: الذكريات التي صنعناها هنا أفضل من أي أحلام حلمنا بها على الإطلاق.

دايمًا عندي رابط شخصي فريد مع فريندز، لإن الذكريات اللي صنعتها معاه، أفضل وأثمن من أشياء كتير امتلكتها في حياتي، ولا أُبالغ لو قلت إن في أيام وفترات من حالكة من حياتي كان مسلسل سيت كوم هو الدعامة العاطفية الوحيدة اللي بتسند عليها عشان أخلق وصال مع فكرة إن فيه أيام أجمل قادمة، وإن أصدقائي كانوا وما زالوا أجمل شيء امتلكته في حياتي.

يمكن عشان كدا صورة بروفايلي لسنين، هي صورتي قُدام كافيه سنترال بيرك في يوم جميل مع أعز أصحابي، إتغيرت حاجات كتير أوي بعده لكن هما متغيروش، يمكن أكتر شيء فاجئني بعد عرض الحلقة إن الرابطة اللي ظننتها تخصني وحدي، لقيتها في مئات التعليقات على الحلقة وفي رسايل جتلي في يوم واحد، ومُشاهدات الحلقة اللي تخطت المليون في 24 ساعة. وكلها بتعبر عن نفس الرابطة ونفس السحر ونفس الدور اللي لعبه فريندز في حياة ملايين، وكأن الرابطة اللي ظننتها تخصني وحدي شاركتها مع ملايين بدون ما أحس، المُسلسل لعب في حياتهم الأدوار والمعاني نفسها. وقدملهم نفس وعده شديد الجمال والبساطة

وتابع: لا يمر الإنسان بالعشرينات إلا مرة واحدة في حياته وأنا مبسوط إني مريت بيها مع فريندز، ومبسوط إني بستعيدهم في كل إعادة مُشاهدة بالسحر ذاته، بتفرج عليهم في عُمر جديد، ومن زاوية مُختلفة، بس الصداقة هي هي.

وأضاف يمكن أجمل ما في فريندز هيpower of ensemble، قوة وتعاون المجموعة مش فرد واحد، رغم إني بمر بظروف سيئة جدًا في لحظة كتابة البوست دا، بس الرسايل اللي جتني، والتعليقات اللي قرأتها، خليتني محتاج أخرج من عُزلتي وأعبر عن امتناني لقوة المجموعة في برنامج الدحيح، ولمجهود كل شخص فيه، في كل حلقة عشان تطلع عند حُسن ظن الناس. وحابب أشكرهم فرد فرد.

تابع مواقعنا