الثلاثاء 11 نوفمبر 2025
More forecasts: Wetter 4 wochen
رئيس التحرير
محمود المملوك
أخبار
حوادث
رياضة
فن
سياسة
اقتصاد
محافظات
محافظات

أحمد سعد: أسعى للسلام النفسي.. وهدفي الأكبر هو التقرب من الله

أحمد سعد
فن
أحمد سعد
الجمعة 12/سبتمبر/2025 - 11:43 م

تحدث الفنان أحمد سعد خلال لقائه في برنامج معكم منى الشاذلي عن محطات مهمة في حياته الشخصية، وأبرز التحولات التي عاشها على المستوى النفسي والروحي، مؤكدا أن رحلته لم تكن سهلة، لكنها شكلته وعلمته الكثير.

وقال أحمد سعد في أحد أبرز تصريحاته بالحلقة: أكتر حاجة ببحث عنها دلوقتي هي إني أقرب من ربنا.. مش عايز أي حاجة تانية، لا شهرة ولا نجاح. كل اللي بدور عليه هو السلام النفسي.

وأضاف أن كثرة الانشغالات والمسؤوليات أحيانا تبعد الإنسان عن نفسه، مؤكدا أن القرب من الله والصدق مع الذات هما مفتاح الراحة الحقيقية.

وكشف سعد عن موقف صعب واجهه في بداياته الفنية، عندما قرر في سن الرابعة عشرة أن يترك المنزل بسبب اعتراض أسرته على دخوله المجال الفني، قائلا: كنت بحب الغناء من وأنا صغير، ولما رفضوا، قررت أهرب وأغني في الأفراح. وكنت دايما بخاف أتعب أو يحصل لي حاجة محدش يعرف عنها.

تصريحات أحمد سعد

وواصل: مكنتش بنصح أي حد يعمل كده، ولو رجع بيا الزمن، مكنتش سبت البيت. بس التجربة دي علمتني كتير.

وروى أحمد سعد موقفا طريفا من طفولته في حي شبرا، كان بداية لمعرفته بالمجتمع والعمل، حيث قال: كنت رايح أجيب عيش لأمي، وجارتنا طلبت مني أجيب لها كمان، وادتني شلن. تاني يوم قلت بصوت عالي وأنا نازل: حد عايز حاجة؟.

وأكمل مازحا: بقيت شبه أبلكيشن طلبات في المنطقة. كنت بجيب حاجات من الفرن والبقال، واشتغلت نقاش، وشغلانات تانية كتير.

وأوضح سعد أن هذه التجارب الصعبة جعلته أكثر وعيا بنفسه وبما يريده من الحياة، قائلا: الشهرة والنجاح مهمين، بس التوازن النفسي والروحي هو الأهم.. التجارب علمتني إني أسمع نفسي، وأدور على اللي يرضي ربنا ويرضيني من جوا.

تابع مواقعنا